pause_circle

Willkommen am SQUARE

SQUARE ist das innovative Denk- und Experimentierfeld der Universität St.Gallen, das neue Arten des Lehrens und Lernens ermöglicht.

Intendatisches Programm und Spezialformate

SQUARE unterstützt das Lernen von Jung bis Alt an der Universität St.Gallen durch innovative Events und Formate. Die Intendanz kuratiert ein Programm, das neue Perspektiven und Themen verknüpft und mit verschiedenen Akteuren vernetzt, um anspruchsvolle Events zu schaffen.

Entdecke unsere nächsten Veranstaltungen!

Zum Intendantischen Programm

Öffentliche Events

24.06.

Conference «Machines that Fail Us»

"Machines That Fail Us" unites academia, journalism, civil society, and the tech industry to discuss AI failures, hallucinations, and errors. This event features critical voices dedicated to improving AI's future. Registration is required to join. AI is used across various sectors like education, healthcare, employment, and government, influencing many aspects of our lives. However, these systems often lack impartiality and fairness. Despite their aim for objectivity, they contain biases and inaccuracies, especially in human profiling. Over three years, "The Human Error Project" explored how European journalists, civil society organizations, and tech entrepreneurs handle AI errors and their impact on human rights. We will present our findings and host two workshops to discuss building more sustainable AI futures.
HSG SQUARE
25.06.
Curricular

Lecture for students of BZGS

The event is organized by students of the Master's Certificate in "Managing Climate Solutions" (MaCS). The aim is to provide interactive information on climate issues and to better anchor the university in the city of St. Gallen. After an introductory lecture, the vocational students are given the opportunity to engage with start-ups and university groups that address climate issues at a small bazaar. The event takes place in cooperation with the BZGS.
Atrium, 11-0041
30.09.
12.10.

United Nations Peace Missions Exhibition

Friedensmissionen sind das wichtigste Instrument der Vereinten Nationen (UN) zur Förderung des Friedens weltweit. Sie sind zentral für das Leben der Menschen in Konfliktgebieten, die von Gewalt betroffen sind. Diese interaktive Ausstellung im SQUARE ermöglicht es Ihnen, sich über die wichtigsten Fakten und Trends zu UN-Friedensmissionen zu informieren; die verschiedenen Arten von Aktivitäten zu erkunden, die sie durchführen; darüber nachzudenken, wie ihre Wirksamkeit bewertet werden kann; und die Beiträge der Schweiz zu UN-Friedensmissionen besser zu verstehen.
Referenten:
Dr. Sara Hellmüller
Prof. Dr. Hannah Smidt
HSG SQUARE
11.10.
12.10.

Leadership Camp 2024 - Managing a Cyber Crisis

Die Schweizer Armee lädt ein! Am 11. und 12. Oktober 2024 veranstaltet der Offiziersverein der Universität St. Gallen in Zusammenarbeit mit dem Kommando Führungs- und Kommunikationsausbildung und dem HSG Square eine interaktive Leadership-Veranstaltung zum Thema "Umgang mit einer Cyber-Krise". Hauptredner sind Thomas Süssli, Chef der Armee, Dieter Streuli, CEO AAS, und Heike Bruch, Professorin für Leadership@HSG.
SQUARE
12.12.

Collective Calm - A Meditation Gathering

Experience the power of meditation & mindfulness shared as a Community.
Vadian/Gallus, 11-0111/101

Social Media Wall