pause_circle

Willkommen am SQUARE

SQUARE ist das innovative Denk- und Experimentierfeld der Universität St.Gallen, das neue Arten des Lehrens und Lernens ermöglicht.

Intendatisches Programm und Spezialformate

SQUARE unterstützt das Lernen von Jung bis Alt an der Universität St.Gallen durch innovative Events und Formate. Die Intendanz kuratiert ein Programm, das neue Perspektiven und Themen verknüpft und mit verschiedenen Akteuren vernetzt, um anspruchsvolle Events zu schaffen.

Entdecke unsere nächsten Veranstaltungen!

Zum Intendantischen Programm

Öffentliche Events

09.09.
Personalities in Residence

What is healthy research culture and how can we facilitate it?

What makes a healthy research culture? What can “healthy” mean in an academic market driven by the logic of “publish or perish” (or “publish and perish”), the obstacles surrounding academic careers and manifold external pressures from politics, media and the public? How can universities create and uphold a healthy research culture? Four current and former university leaders delve into these and other aspects of healthy research cultures, reflecting on their own role as shapers of academic culture.
Atrium, 11-0041
09.09.
10.09.

Sarah Springman as Personality in Residence

We are delighted to welcome Professor Dame Sarah Springman as Personality in Residence at SQUARE. Prof. Springman is Principal at St Hilda’s College, University of Oxford. From 2015-2021, she was Rector of ETH Zurich.
10.09.

Healthy research culture during PhD Studies

All PhD students are kindly invited to have brunch with Prof. Dame Sarah Springman, former Rec-tor of ETH Zurich and Principal of the St. Hilda’s College at the University of Oxford to discuss how they experience research culture. Prof. Springman has vast experience with all aspects of doctoral studies. Make use of the opportunity to make your voice heard: what does research culture mean from the perspective of early career researchers? What are the challenges that PhD students face? What would need to change in their fields’ research culture? What do PhD students expect from their supervisor, the university and what can PhD students themselves contribute to healthy research en-vironments?
Tellstrasse 2, Ehrensenatorenlounge
30.09.

Panel Discussion: UN Peacekeeping And Its Future

Peacekeeping operations are deployed to reduce armed conflicts around the world. Yet, does peacekeeping actually work? Given the growing numbers of armed conflict and rising geopolitical tensions, it is extremely relevant and timely to discuss these questions with experts in the field.
SQUARE, Arena A 11-2091
30.09.
12.10.

Ausstellung zu UNO Friedensmissionen

Friedensmissionen sind das wichtigste Instrument der Vereinten Nationen (UN) zur Förderung des Friedens weltweit. Sie sind zentral für das Leben der Menschen in Konfliktgebieten, die von Gewalt betroffen sind. Diese interaktive Ausstellung im SQUARE ermöglicht es Ihnen, sich über die wichtigsten Fakten und Trends zu UN-Friedensmissionen zu informieren; die verschiedenen Arten von Aktivitäten zu erkunden, die sie durchführen; darüber nachzudenken, wie ihre Wirksamkeit bewertet werden kann; und die Beiträge der Schweiz zu UN-Friedensmissionen besser zu verstehen.
Referenten:
Dr. Sara Hellmüller
Prof. Dr. Hannah Smidt
HSG SQUARE
08.10.

UBS x HSG Co-Creation Day 2024!

We need your innovative solutions to revolutionize the future of banking at the UBS x HSG Co-Creation Day 2024! 🚀 Are you a Bachelor or Master student passionate about Fintech, Blockchain, AI, or Entrepreneurship? Join us on October 8, 2024, to bring your visionary ideas to a UBS Use Case to life and transform the banking industry.
11.10.
12.10.

Leadership Camp 2024 - Managing a Cyber Crisis

Die Schweizer Armee lädt ein! Am 11. und 12. Oktober 2024 veranstaltet der Offiziersverein der Universität St. Gallen in Zusammenarbeit mit dem Kommando Führungs- und Kommunikationsausbildung und dem HSG Square eine interaktive Leadership-Veranstaltung zum Thema "Umgang mit einer Cyber-Krise". Hauptredner sind Thomas Süssli, Chef der Armee, Dieter Streuli, CEO AAS, und Heike Bruch, Professorin für Leadership@HSG.
12.12.

Collective Calm - A Meditation Gathering

Experience the power of meditation & mindfulness shared as a Community.
Vadian/Gallus, 11-0111/101

Social Media Wall